New Yorker Blood
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

New Yorker Blood

Az éjszaka komoly dolog. Az éjszaka nem egyenlő a fény hiányával - valójában a nappal az, ami rövid időre megtöri a sötétséget.
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Staff
Sookie Vámpírok Anna_paquin_2011_100 Vámpírok Nina-dobrev-icon-555 Katherine Bill Vámpírok Bill-compton-5 Vámpírok Ashley-ashley-greene-23746812-100-100 Lilien
Társfórumok
Vámpírok 2nhosqq
Top posters
Lilien Elina Winsworth
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Bloody Boss
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Sookie Stackhouse
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Bill Compton
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Katherine De Marco
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Cindy Crawford
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Carolina Mclair
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Izzy Summer
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Armell Melow
Vámpírok I_vote_lcapVámpírok I_voting_barVámpírok I_vote_rcap 
Latest topics
» True Blood - Hurts So Good!
Vámpírok I_icon_minitimeHétf. Júl. 30, 2012 1:02 am by Vendég

» Vampire Diaries - Stay Alive (Új Banner)
Vámpírok I_icon_minitimeHétf. Júl. 30, 2012 12:58 am by Vendég

» Prison - éld az életed.
Vámpírok I_icon_minitimeSzer. Jún. 13, 2012 6:05 pm by Vendég

» ..:EpicFail:..
Vámpírok I_icon_minitimeSzomb. Márc. 10, 2012 6:03 am by Vendég

» Breaking Dawn
Vámpírok I_icon_minitimeSzer. Feb. 15, 2012 9:05 am by Vendég

» Szellem Hajó
Vámpírok I_icon_minitimeSzer. Feb. 08, 2012 6:50 am by Vendég

» Prison - éld az életed.
Vámpírok I_icon_minitimeSzer. Feb. 01, 2012 12:52 pm by Vendég

» Armell Melow
Vámpírok I_icon_minitimeVas. Jan. 22, 2012 4:36 am by Armell Melow

» La Push!
Vámpírok I_icon_minitimePént. Jan. 20, 2012 10:18 am by Vendég

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (7 fő) Hétf. Dec. 03, 2012 11:15 am-kor volt itt.

 

 Vámpírok

Go down 
SzerzőÜzenet
Lilien Elina Winsworth
Alakváltó/Admin
Lilien Elina Winsworth

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2011. Oct. 19.

Vámpírok Empty
TémanyitásTárgy: Vámpírok   Vámpírok I_icon_minitimeSzer. Okt. 19, 2011 1:53 am

Vámpírok


Nincs társadalom egymás alá-, fölérendeltség nélkül, igaz ez a vámpírokra is.
Az övék ráadásul egészen bonyolult módon épül fel. Ott van először is a teremtő-teremtett kapcsolat. A megtérített vámpírok mindig is szüleikként tekintenek arra, akinek vérszívó létüket köszönhetik, annál is inkább, hiszen az alkotók koruk - és ebből fakadó erejük, valamint tapasztalatuk- miatt mind fizikailag, mind mentálisan "gyermekeik" fölött állnak. Ami a kapcsolatukat illeti, az már sokkal emberibb: Bill például gyűlöli Lorenat, és Jessica is utálta Billt, Eric viszont kisgyermekként nézett fel "apjára", Godricra.

Ezt követi a már nem vér, hanem kor szerinti hierarchia. A fiatal egyedek általában kénytelenek fejet hajtani az idősebb vámpírok akarata/döntései előtt. Ez - csak úgy, mint a "családi" függés - is íratlan szabályok szerint zajlik, de - mint minden társadalomban - a vámpíroknál sem kötelező érvényű, inkább a józan ész diktálja: elvégre ki akarná kihúzni a gyufát egy nála sokkal erősebb potenciális ellenfélnél.

Gondoljunk csak Bill és Eric végeláthatatlan párharcára.

Létezik ezen felül egyfajta szervezeti felépítés is a vámpírok saját világában. Valóságos diktatúra az, amiben élnek. Ennek a szabályai sem megszeghetetlenek, de ajánlatos betartani a vérszívó-szentírást (már ha írott formában is létezik) ugyanis a törvények megszegése súlyos büntetéseket vonhatnak maguk után. Már az első évadban találkozhattunk a végrehajtó szervvel, a vámpírbírósággal, amit a Magiszter vezet, és ahol ő mondja ki az ítéletet. Bill például könnyen találhatta volna magát koporsóba láncolva, úgy ezer esztendőig, de végül megúszta egy egyszerű kényszer-térítéssel.

Vannak még seriffek is, akik egy-egy kisebb terület rendjéért felelnek. Ők felelősek az emberek és a vámpírok közötti békefenntartásért, az esetleges "balesetek" elsimításért valamint a kisebb kihágások kivizsgálásért és a nagyobb bűnök bejelentéséért a bíróság felé.

A királyok és királynők hálózata már csak a vérhab a tortán. Ők több seriff működéséért felelnek, végtelen - vagy annak tűnő - bölcsességükkel pedig igyekeznek segíteni a munkájukat.

Miért is maradna ki a politika? Mióta a vámpírok közöttünk élnek elengedhetetlen, hogy a jogaikért pártok szálljanak harcba. Ennek a felépítéséről nem sokat tudunk, de az biztos, hogy - ahogy ez már lenni szokott - a közjó érdekében még a több ezer éves hagyományokba is joguk van beleszólni.

Maguk szerint igazából csak valami fura és rendkívül ritka betegség áldozatai lettek, valamilyen okból, valamilyen anyagnak köszönhetően teszthalált haltak, majd mikor felébredtek allergiásak lettek a napfényre, a a fokhagymára, az ezüstre. Legalábbis ez a hivatalos beszámoló, igazából viszont tényleg vámpírok, amelyek igazi vérrel táplálkoznak. Viszont mióta a japánok kifejlesztették a szintetikus vért, melyet True Blood néven forgalmaznak, sokban segít a beilleszkedésben. Bár valójában a vámpírok legtöbbje szereti az emberi vért, erősebbek lesznek tőle. Az emberek számukra prédák, csak táplálék, bár elég sokszor le is fekszenek velük. De ez fordítva is igaz, az ember közben erősebbnek, egészségesebbnek, érzi magát. Ha többször harapják meg előfordulhat vámpír válik belőle....

Vámpírrá válás: Először is meg kell harapnia egy vámpírnak, a tartalékaid felét leszívja, aztán kicseréli a saját véreddel, majd megöl, ezután eláss a temetőben. Másnap este felébredsz, majd a Teremtőd megtanít mindenre ami kell. Vigyázni kell, mert a fiatal vámpírok nem bírják sokáig. Ha valamit tesz az ifjú vámpír a Teremtője felel mindenért. A teremtő és ifjú "gyermeke" között igen erős a vonzalom, egy a teremtett vámpír csak akkor szabadulhat fel, ha a teremtője elengedte, más különben egész életében őt kell szolgálnia.
Vámpír megölése: szükség van egy kis ezüstre, hogy legyengüljön, majd le kell szúrni fából készült karóval. Igen sok mocskot hagy maga után, nem felrobban és eltűnik, mint a mesékben.
Kötödés: vámpír és ember között jöhet csak létre. Úgy lehetséges, ha a vámpír többször megharapja az illetőt, az ember pedig a szervezetébe juttatja a vámpír vérét. A vámpír megérzi, hol van, tudni fogja mit érezz, megérzi ha bajban van. Ez fordítva is igaz, bár nem olyan erősen, mint a vámpíroknál. Ha egy másik emberrel, vagy vámpírral kötődik akkor az előző megszűnik létezni. Vámpír-vámpírnál is kialakulhat, de a vámpírok jobban szeretik az emberrel megtenni, mindezt.
Gyengéik, félelmeik: szeretik elrejteni a félelmeiket, gyengéiket, ami érthető, hisz ki szereti ha tudnának róla, hogyan lehet megölni? Igazából igen kevesen tudnak eme dolgokról; az ezüst legyengíti őket, a karó megöli, a fokhagymát nem szeretik, a napon egyből elégnek, (kivéve ha tündérvért isznak, de ezt kevés vámpír tudja) a tűzben is meghalnak, a baccánshnők vérét sem igazán bírják.
A tündérvértől megrészegednek, nem tudnak ellenállni neki, olyan számukra, mint az emberek számára a legkívánatosabb, tiltott csokoládé. A farkasok, alakváltók a szolgálataikban állnak, manipulálni tudnak mindenkit akit akarnak. Képesek elbájolni az embert, bele másznak a fejükbe és azt teszik azok amit mondanak nekik.

KIRÁLYT, KIRÁLYNŐT, SERIFFET CSAK TAPASZTALT JÁTÉKOS ALKOTHAT MEG!
Vissza az elejére Go down
 
Vámpírok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
New Yorker Blood :: Általános :: Fajleírások-
Ugrás: